2020. júl 16.

5 szexi modell az arab világból

írta: musafir
5 szexi modell az arab világból

A Közel-Keleten járva sokféle öltözködési stílussal találkozhatunk, vannak akik kendővel, vagy egyéb ruhadarabbal takarják el magukat, vannak akik nem, és az arab országok döntő többségében (a szent helyektől eltekintve) a turista hölgyektől sem várják el, hogy hidzsábot, burkát, nikábot, abaját, stb. hordjanak. A nyugati kultúrában élők közül kevesen gondolják, hogy egy iszlám vallású országban született nő is lehet modell, színésznő, énekesnő vagy bármi egyéb. A továbbiakban öt gyönyörű arab modellt fogunk bemutatni nektek, akik kellőképpen rácáfolnak az arab nőkről alkotott sztereotípiákra.

1. Valerie Abou Chacra (فاليري أبو شقرا)
A libanoni Valerie részt vett a Miss World 2015-ben, ahol a harmadik helyezett lett. A Libanonban található Bejrúti Amerikai Egyetemen tanult, ahol 2015-ben végzett TV és rádió szakon. Számos sorozatban és arab televíziós műsorban vett részt. Három nővére van, akik közül az egyik 2014-ben súlyos autóbalesetet szenvedett és teljesen lebénult. Valerie a sikereit lánytestvérének ajánlotta. Többek között részt vett a Dancing with the Stars Middle East negyedik kiadásában. Táncpartnere Assadour Euredjian volt. Olyan világhírű magazinok fotózásán vett részt, mint az Elle vagy a Marie Claire. Több humanitárius szervezet elkötelezett támogatója és a különböző vallási felekezetek közötti megbékélés szorgalmazója.
f382bc71f861c7204610cec693c02fea.jpgValerie Abou Chacra

----------------------------------------
2. Soraya Azzabi (ثريا عزابي)
Soraya Marokkóban, Casablanca városában született, majd amikor még nagyon fiatal volt, a családjával a kanadai Montrealba költöztek. Gyermekkorában számos kihívással kellett szembenéznie. Elmondása szerint megismerte a szegénység és éhezés poklát, és az iskolában is gyakorta a rasszisták célpontjává vált. Szépségének köszönhetően hamar kijutott nehéz helyzetéből, és már nagyon fiatalon leszerződtette egy ismert modellügynökség. Karrierje először Barcelonába, majd az olaszországi Milánóba vitte, ahol új otthonra lelt. Egy műsor házigazdája lett a Fashion TV-ben. 2016-ban a Soraya megnyitotta a Samo' Films-et, és több dokumentumfilm sorozat megalkotásában is részt vett, melyek közül a leghíresebb a: „Making It Against All Odds”.
20200615_140745.jpgSoraya Azzabi

----------------------------------------
3. Roz (روز)
A jemeni származású, de szaúd-arábiai modell Medinában (Szaúd-Arábia) született. Roz szupersztárnak számít az Intsagramon (model_roz), jelenleg 12 millió követővel rendelkezik és az egyik legbefolyásosabb influenszernek számít az arab világban. Szaúd-Arábia fővárosában, Rijádh-ban nőtt fel, majd később Los Angelesbe költözött, hogy belsőépítészetet tanuljon. 2019-ben egy 5 millió dolláros bírósági per részese volt, amely bejárta az egész világsajtót. A szaúdi kormány egyik kritikusa, Danah al-Mayouf álhíreket kezdett terjeszteni Rozról, miszerint a modellnek a nők elnyomása miatt kellett az Egyesült Államokba menekülnie. Ezt Roz visszautasította, majd egy nyilvános online szócsatát követően a kritikus aktivista prostituáltnak és homofóbnak titulálta a modellt, valamint az általa reklámozott cégek bojkottjára szólította fel a követőit. Emiatt Roznak elmondása szerint 1 millió dolláros vesztesége keletkezett a lemondott bemutatók és felbontott szponzori szerződések miatt, ezért beperelte a szaúdi aktivistát a New York-i bíróságon.
Roz rendkívül büszke arabságára, ennek többször hangot is adott videóiban.
20200617_171711.jpgRoz

---------------------------------------
4. Azza Slimene (عزة سليمان)
A Tunéziában született Azza Slimene Párizsban, a nemzetközi divathéten debütált mint modell. A közelmúltban már színésznőként is megcsillogtatta tehetségét. A világ legnagyobb modellügynökségeinek dolgozik, voltak munkái Párizsban (NEXT Models Paris), Milánóban, Londonban és New York-ban (The Lions) is. Az Intsagramon 1 millió követővel rendelkezik. Posztjaiban és videóiban gyakran szólal fel a rasszizmus ellen. Nemzetközi szinten a legfoglalkoztatottabb és leghíresebb arab modellek között tartják számon.
586ad9_d191ed5051714bf99f1785f13284660c.jpgAzza Slimene

----------------------------------------
5. Tammy Tabib (تامي الطبيب)
A 22 éves Tammy Líbiában nőtt fel, de jelenleg felváltva él Olaszországban és Nagy-Britanniában. Már gyerekkorában orvosnak készült, és céltudatos mentalitása révén jelenleg annak is tanul. Korábban több szépségversenyen is részt vett hazájában, melyeken többnyire első helyen végzett. Alázatosságáról és elegáns stílusáról ismeretes. Nietzschét és kínai filozófiát olvas, rajong a képzőművészetekért és a zenéért. Kedvenc együttesei az Oasis, R.E.M., Nirvana, Radiohead, Simon and Garfunkel és a The Rolling Stones. Az utóbbi időben különböző jótékonysági szervezeteknek gyűjtött adományokat. Gyakran hangsúlyozza, hogy mennyire büszke líbiai mivoltára.

20200513_115126.jpg

Tammy Tabib

----------------------------------------

További tartalmakért látogass el a facebook oldalamra:

https://www.facebook.com/Arabisztika.blog/

Szólj hozzá

Kultúra