2018. aug 31.

A chemnitzi nácijárás margójára

írta: musafir
A chemnitzi nácijárás margójára

Sajnálatos események zajlottak a minap Németországban, Chemnitz városában, ahol két társaság vitatkozott össze, amikor is egy iraki és egy szír menekült késsel vett elégtételt és megsebesített három férfit, akik közül az egyik életét vesztette. A két migránst röviddel az eset után a német rendőrség elfogta, elszámoltatásuk folyamatban van. Ezek után a német közvéleményt megbotránkoztató történések játszódtak le, amelyek teljesen összeegyeztethetetlenek a keresztény-európai értékekkel. Rasszista indíttatású zavargások kibontakozásának lehettünk szemtanúi, ahol a szélsőjobboldali csőcselék szabályosan a bevándorlókra vadászott, mindenkit megállítottak az utcán, aki egy kicsit színesebb bőrtónussal rendelkezett, továbbá a békés migránsokat és helyi lakosokat is vegzálták. Németország lakóinak döntő többsége megrökönyödött a náci erőszakon és Angela Merkel is mélységesen elítélte a chemnitzi embervadászatot.

w950_h526_x1076_y499_ap_329a2c004eed7e7d-37ecea5600dde734.jpg

Angela Merkel német kancellár

A kép forrásahttps://rp-online.de

----------------------------------------

Mert mi is történt valójában? Két csoport vitája késeléssé fajult, amiben még nincs semmi különleges, sajnos elég gyakran megesik az ilyen, ez még önmagában nem elegendő ok arra, hogy rasszista tömeghiszti bontakozzon ki. Sajnos bizony ki kell jelentenünk, hogy rasszizmusról van itt szó, mivel ha valaki az alapján ítéli meg egy másik ember cselekedetét, hogy milyen a bőrszíne, vagy hogy melyik országból származik, arra nem lehet mást mondani, mint hogy az ilyen illető rasszista. A késelés súlyos bűncselekmény, amiben a hatóságok illetékesek eljárni, nem pedig egy önjelölt és a Harmadik Birodalomra romantikus ábrándként gondoló náci 'felmentő sereg', akik lányos zavarukban barna bőrszíne miatt egy bolgár állampolgárságú úriembert is meglincseltek az utcán. Akik egyetértenek a Chemnitzben történt zavargásokkal és a migránsokra 'utazó' barbár csoportok emberekhez méltatlan viselkedésével, azok részt vesznek az európai értékek és a nyugati kultúra sárba tiprásában, amiben egyébként az Európában újfent divatba jövő nemzetinek mondott kormányok is jeleskednek.

n-nazis-germany-628x314.jpg

Szélsőjobboldali fiatalok Chemnitzben 

A kép forrásahttps://www.huffingtonpost.de

----------------------------------------

Rengeteg olyan hozzászólás olvasható a közösségi portálok magyar oldalain, ahol a migránsokról a következőképpen írnak: "Haza kellene küldeni mindet", "Ki kéne írtani az összeset", "Sortüzet a határra", vagy a kedvencem: "Ránk erőszakolják a kultúrájukat, megerőszakolják a lányainkat". Ezek a magyar kultúrához méltatlan, antikeresztény megnyilvánulások kisértetiesen hasonlítanak arra a hozzáállásra, ami a zsidók deportálásának idején volt megszokott és elfogadott Magyarországon, csak most éppen más bűnbakra leltek. Az arab lett az új zsidó, akit most mindenért okolni lehet, mert miattuk van, hogy éhbérért dolgozunk három műszakban, miattuk emelkedett a kenyér ára, miattuk van a globális felmelegedés, és amúgy is dögöljön meg az összes, már csak azért is, mert létezni merészelnek. Azt senki sem gondolhatja komolyan, hogy a Közel-Keleten úton-útfélen nőket erőszakolnak meg és embereket szúrnak le. Ezeket ugyanúgy, vagy esetenként sokkal súlyosabban büntetik, mint Európában.

Fontos lenne belátni, hogy egy késeléses incidens elkövetőjének mivolta nem genetikailag determinált, bűncselekmények minden országban és minden közösségben előfordulnak, rassztól és nemzetiségtől függetlenül. A Németországban élő bevándorlók arányaiban nem követnek el több bűncselekményt, mint az őslakosok, egyszerűen  csak annyiról van szó, hogy felnagyítják minden egyes lépésüket, mert jól esik a másik csoportot okolni a saját bajunkért, és jól esik egységbe kovácsolódni, energiát nyerni és erősnek érezni magunkat egy gyökerét vesztett kisebbséggel szemben. Egy új német vicc szerint, ha egy migráns az üveg hulladékot véletlenül a műanyag szelektívbe dobja, akkor pár órával később már címlapon hozza le a helyi média. Ha ennek van igazságalapja, akkor az csak azért lehet, mert most újra divatba jött a rasszizmus és ez jót tesz az újságok olvasottsági mutatóinak.  

 

 

Ha tetszett a bejegyzés, akkor nyomj egy like-ot a facebook oldalamra:

https://www.facebook.com/Arabisztika.blog/

Szólj hozzá